Строителство на къщи цени, ценови диапазон и ценови принципи

Каква би била сумата, която да имаме в наличност или да изтеглим под формата на кредит/заем, ако търсим строителство на еднофамилна къща от нулата? Едва ли в днешни дни са малко хората, които си задават този въпрос. Интересът към модерното и екологично съобразното строителство на къщи и цените динамично се покачват у нас. Жилищните условия в блокове и кооперации стават все по-малко търсени. Според някои специалисти, кратката изолация по време на Covid-19 кризата у нас разтърси още по-осезаемо имотния пазар, но и ангажира строителните компании с значително покачен в сравнение със същия период от миналата година брой на запитвания за строителство на къщи цени.

Животът на село, а и в града, но в изолиран собствен дом е комфортен, природосъобразен, социално дистанциран, приятен и различен. Това е живот на независимост и свобода. Независимост от съседски кавги. Свобода от стреса, шума и навалицата. Ето защо дори в интернет търсенето на строеж на къщи цени като комбинация от думи, изразяващи новите инвестиционни планове както на физически лица, така и на корпоративни структури е повишено през последните няколко месеца. От тук и според нас, си струва да обърнем специално внимание на въпроса за ценообразуването в сферата, както и конкретно да определим (доколкото е възможно) границите при оформяне на конкретна оферта за строеж на къщи с цени.

Строителство на къщи – цени – или колко да си приготвим?

Въпросът е твърде общ и трудно можете да получите конкретен отговор от когото и да е било на него. А и не трябва. Една коректна, надеждна и опитна фирма никога няма да ви подаде реална сума за проект, чиито граници не са предварително начертани. Много е важно да се поставят максимално повече специфики и конкретики на масата, така да се каже, за да получите ориентировъчни за строеж на къщи цени. Най-честите и важни фактори, които се вземат под внимание са следните:

· Откъде започва реалната строителна дейност на фирмата изпълнител – от изкопни работи или от груб строеж, а може би се търсят само довършителни дейности и вътрешно разпределение на помещенията?

· Колко голям е плануваният обект? Еднофамилните къщи най-често са с квадратура от 150 до 300 квадратни метра. Разбира се, много фирми са готови да ви предложат и за строеж на къщи цени, които да са подходящи и за по-малки, респективно по-големи размери.

· Какви са плануваните дейности? Без значение от къде ще започне строежът, в проект за изграждане на еднофамилна къща строителната компания може да се заеме както с всички, така и с част от работата – например, изграждане на допълнителни съоръжения, съдействие за инсталация (ВиК, електричество, климатична и вентилационна инсталация, иновационни гръмоотводни и заземителни инсталаци, телефонна инсталация и други).

· Материали и ресурси. Повечето строителни фирми работят със собствени доставчици на материали и съоръжения, необходими за изграждането на еднофамилни къщи от нулата. В зависимост от ценоразписа на тези партньори варират по различен начин и

направените към вас оферти за строителство на еднофамилни къщи и цени, които да ви служат за ориентир в инвестиционния ви план.

Съотношението строеж на къщи цени – качество

Балансът между крайната сума за плащане и перфектното качество на готовата еднофамилна къща следва е водеща в избора ви за фирма изпълнител. За съжаление, потребителите днес често биват водени от принципа, че перфектни неща няма, следователно и перфектна оферта няма как да получат. Това не е точно така. Строителните фирми днес подхождат изключително прецизно в стремежа си да задоволят индивидуалните клиентски нужди. Това включва поетапно оформяне на крайната оферта, съобразявайки се с всички изложени критерии на потребителя, но и с предварително заявения от него капитал.

Ние от Вердес Билд ви съветваме да не правите компромис нито с качеството, нито с цената на проекта за вашата бъдеща еднофамилна къща. Макар и търсенето на надежден изпълнител да не е най-лесната задача, срещу която ще се изправите, подхождайте към нея отговорно и със заявена мотивация. Строителните проекти са дългосрочни инвестиции и затова те заслужават и по-дългото търсене на идеалната фирма, която да създаде дома на мечтите ви.


Гласували: 0, рейтинг: 0